Liefhebber van de bakker

Artikeltje over brood voor de horeca

Brood voor de horeca

Brood is een gemakkelijk product, waar ook makkelijk aan te komen is. Wanneer je op reis bent en je honger krijgt, dan kan je even stoppen bij een broodjeszaak om een broodje mee te nemen. Ook kun je op een terras zitten en daar een broodje eten en als je in een hotel verblijft dan heb in de ochtend bij het ontbijt vaak legio keuzes in brood. Brood is voor de horeca dan ook een geliefd product om te gebruiken en dit kan op allerlei verschillende soorten manieren. De manier hoe brood gepresenteerd of aangeboden wordt is vaak ook afhankelijk van de soort horecaonderneming. 

Belegde broodjes

Een van de meest gebruikte en snelle methodes voor brood voor in de horeca, is het aanbieden van belegde broodjes. Er zijn in Nederland enkele grote ketens die zich gespecialiseerd hebben in het aanbieden van belegde broodjes. Maar ook zijn er genoeg horecazaken die een belegd broodjes op de lunchkaart hebben staan. De klant heeft bij Bakkerij Bartels BV een keuze uit verschillende soorten broodjes, waarbij stokbrood en ciabatta vrij populair zijn. Daarop kan de klant dan een beleg kiezen. Dit kan van alles zijn, van verse salades tot een broodje gezond, met sla en ei, maar ook een simpel broodje kaas is mogelijk. 

Aperitiefbrood

Aperitiefbrood wordt vaak aangeboden in een restaurant, wanneer de ober de bestelling heeft opgenomen en de klant moet wachten tot zijn voor- of hoofdgerecht gereed is. Er wordt dan een mandje met brood neergezet met één of enkele soorten kaas of boter. Het gaat vooral om kleine broodjes, omdat aperitiefbrood er juist voor moet zorgen dat een klant honger krijgt. Vaak bestaat dit uit kleinere broodjes, zoals een mini ciabatta of een stukjes stokbrood. In veel gevallen is het ook zo dat wanneer je als vooraf een soepje besteld er standaard brood bij geserveerd krijgt.

De tosti

Een geliefd bestelde brood voor de horeca zijn tosti's. Menig bistro heeft een tosti op het menu staan. Vooral als je een middagje bent wezen shoppen dat is het heerlijk om even te zitten om een tosti te eten, dit smaakt altijd goed en vult daarnaast ook nog goed. Er is niet een bepaald standaard soort brood voor tosti's. In principe kan allerlei brood dienen voor een tosti. Het voordeel van een horecaonderneming is ook dat men voor tosti's oud brood kan gebruiken, die men normaal gesproken nooit meer de klant zou voorzetten. Een ander woord voor de tosti is croque-monsieur. Er bestaat ook een croque-madame, waarbij het verschil is dat hier een spiegelei opligt. Standaard is de tosti met ham en kaas, maar er zij vele varianten in beleg mogelijk.